International media

Albania football win brings team diplomatic passports

Albania says it will reward its national footballers with diplomatic passports for having beaten Romania 1-0 at the Euro 2016 tournament. The country has never played before in a major football competition. But it is not yet clear whether Albania will qualify for the next round in France. The team will ...

The Guardian

Rrugët e Tiranës u mbyllën , dhe njerzit vërshuan në shësh , rreth monumentit të heroit kombëtar Skenderbeu, me flakadanë dhe fishekzjarrë. E njëjtja gje ndodh dhe në Prishtinë , në kryeqytetin e Kosovës. Është e pazakontnë që dy qytete me kilometra larg thë festojnë ...

Sport

Shqipëria mund Armeninë 3-0 të dielën dhe konfirmon pjesmarrjen në Kampionatin Europian Francë 2016. Kjo është hera e parë që kualifikohën në një turne të tillë. Tashmë janë pjesë e historisë.   Të drejtuar nga tekniku Italian Gianni De Biasi , fitorja nënkupton që Danimarka zbret në zonë...

CNN Sports

Nuk ndosh shpesh që një kryeministër të të hapë telefonin, dhe nuk ndosh shpesh që Shqipëria të kualifikohet në një nga turnetë më të rëndësishëm të futbollit. Kryeministri Shqiptar Edi Rama mund të konsiderohet i falur , që një moment i la detyrat e tij zyrtare , ...